scorpio header vervolg

Scorpio atleten goed op dreef in Vlijmen

 Afgelopen zondag stond in Vlijmen de 1e indoor van het regio 13 circuit op het programma, georganiseerd door Dak Drunen. Dit indoorcircuit bestaat uit 5 indoormeerkampen (sprint, kogelstoten en hoogspringen). Er volgen nog wedstrijden in Tilburg, Dongen, Waalwijk en Rijen. Iedereen, die aan minimaal drie van de bovengenoemde wedstrijden heeft deelgenomen, telt automatisch mee voor het klassement.

’s Ochtends moesten de jongste atleetjes, tot en met de A-pupillen, aantreden. Maar liefst 15 pupillen deden mee. ’s Middags was het de beurt aan de junioren. Er werd zeer goed gepresteerd, 3x goud, 1x brons, 5 clubrecords en diverse PR’s.

Voor de jongste pupillen, zowel jongens als meisjes pupillen C en B, begon de wedstrijd om 9.55 uur met hoogspringen. Voor Cyri Brethouwer was het haar eerste officiële indoorwedstrijd. Als 5-jarige mini-pupil deed ze mee bij de C-pupillen en dat deed ze niet onverdienstelijk. Natuurlijk gelijk allemaal PR’s. Anouk van Jeveren gaat net als bij de crossen als een speer. Ze haalde de 1.00 net niet, maar met 0.95 sprong ze het hoogste bij de C-pupillen. Als ze nog even op kogel gaat oefenen zit er volgende keer zeker een podiumplaats in. Voor Anne Scheffers, B-pupil, was het een nieuwe ervaring. Haar eerste indoor sloot ze af met een mooie 10e plaats. Ook de “jongste” jongens kwamen in actie. Guk Balci deed net als Cyri voor het eerst als mini-pupil mee met een indoor. Bij de B-pupillen verraste Yorick Brethouwer. Hij verbeterde zich met 10cm bij het hoogspringen tot een hoogte van 1.15. Deze hoogte gaf al zicht op een podiumplaats. En natuurlijk kwam ook Stijn Hendriks weer in actie om wederom zijn eigen clubrecord op hoog te evenaren, namelijk 1.25. Pepijn van der Westen behaalde in zijn eerste wedstrijd een mooie 10e plaats. Ook Dennis Leemans wist zich te verbeteren en behaalde een 11e plaats van de 17.