scorpio header vervolg

Goede prestaties indoor Gent voor Scorpio atleten

Afgelopen zaterdag 22 december werd in Gent na bijna 23 jaar het clubrecord op de 1000m bij de meisjes pupillen A uit de boeken gelopen door Eva Nijdam.De oude hand geklokte tijd van 3.40.4 werd eindelijk verbeterd near een elektronische tijd van 3.25.72. Het was zelfs een verbetering van het D-junioren record uit 1991 van Marieke van Wingerden en het C-junioren record uit 1992 van Esther de Groot. Na een slechte start waarbij Eva ingeklemd zat tussen de andere loopsters wist ze zich toch goed te herstellen en werd nipt 2e als enige Nederlandse van de 45 loopsters.

Topsporthal Blaarmeersen is voor de Scorpio-jeugd eens wat anders dan de indoorwedstrijden die bijna altijd in gymzalen worden gehouden. In Gent vind je een echte rondbaan waar je je ogen uitkijkt naar alle indoor disciplines van de atletiek en waar alles goed georganiseerd is en waar een gemoedelijke sfeer heerst.
 Na het programma van de jonge jeugd, was het de beurt aan de andere categorieën. 12 volle series 400m waren er voor de mannen; junioren, senioren en masters. In serie 5 liep Benno Snepvangers zijn laatste wedstrijd in Scorpio-groen. Hij liep een nette tijd van 55.40. Wim van den Wijngaard liep in serie 9 en liet zien dat hij zich als master nog goed kan meten met de senioren. Hij liep een tijd van 59.94 waar hij zelf niet echt tevreden over was.Omdat op 2e Kerstdag in België volop gesport wordt was Wim van den Wijngaard met zijn zoon Bart wederom richting Gent getrokken om daar goede prestaties neer te zetten. Vooral Bart maakte volop gebruik van de mogelijkheden door aan 4 nummers mee te doen. Hoogtepunt was zijn 200 meter waar hij met 23.05 seconde het clubrecord van Emilio Wille met 0,70 sec verbeterde en zelfs harder liep dan ooit buiten. Ook zijn 9.00 seconde op de 60 meter horden en 7.45 seconde op de 60 meter vlak mochten er zijn want het scheelde slechts honderdsten van een seconde met het clubrecord. Vader Wim wist zijn 400 metertijd van de week ervoor met een halve seconde te verbeteren tot 59.48 sec. en pakte en passant ook nog even 2 clubrecords en wel op verspringen met een zeer goede 5.09 meter en op de 60 meter met 8.16 seconde. De prestaties van deze dag geven aan dat we met de training voor het NK Indoor in februari op de goede weg zijn.