scorpio header vervolg

Verslag snertwandeling

Dit jaar was er weer de jaarlijkse snertwandeling georganiseerd die ditmaal plaats vond op zondag 27 november. Dit maal is er gekeken hoe men aan nog meer deelnemers kon komen. Afgelopen jaar waren er 68 personen die acte de precense gaven. Via berichtgeving en binnen Scorpio is er deze keer aandacht gegeven aan berichtgeving buiten Scorpio en via het Weekblad de Oosterhouter is er getracht om mensen te motiveren om eens mee te wandelen. Uiteindelijk hebben er 74 leden met familie te kennen gegeven deel te nemen er dat er nog 12 personen op de advertentie zijn afgekomen. Een totaal aantal deelnemers van 86 wat dus een record is. Ook dit jaar is er gekeken om de route een andere richting te geven. Deze keer zijn we de A27 overgestoken om het gebied aldaar eens te verkennen. Dit resulteerde wel in een afstand van geen 10 maar 12,5 km. Na wat instructies te hebben gegeven kon men vertrekken. Enkele laatkomers sloten nog aan om deel te nemen.


De tocht voerde eerst langs het kanaal richting de Warandalaan. In de bocht naar deze straat deed er zich iets voor namelijk een man werd onwel en viel op de grond. Enkele alerte EHBO ers sprongen er direct op af om deze heer zo goed mogelijk te helpen. Bij nader insziens is alles goed afgelopen. De groep wandelaars gingen dus verder die hen voerde door een leuk parkje door een nieuwe wijk richting de Materlaan die was afgesloten wegens werkzaamheden.

Via een vernieuwd fietspad werd de groep geleidt over de snelweg waarna we links een pad namen die ons voerde langs de golfbaan. Half weg dit pad zijn wij rechts af gegaan langs een wat verouderde camping het Haasje. Aan het eind van dit pad, dat nogal winderig was, kwamen aan een weg die ons richting Dorst bracht maar al snel zijn wij rechts in het bos gegaan die ons achter langs een pannenkoekhuis voerde en ons via het bos weer terug bracht naar de overgang van de snelweg waarna we via de Benelux weg weer terug naar Scorpio zijn gewandeld. Hier stond als tegenprestatie een heerlijk bordje snert te wachten waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Een kleine attentie werd er uitgereikt aan enkele leden van Scorpio vanwege hun vele verdiensten voor de groep sportief wandelen die inmiddels 10 jaar bestaat. Nadat iedereen tevreden was kon men weer voldaan naar huis. Met dank aan de kantine mensen, EHBO’s , begeleiders is het weer mogelijk geweest om van de evenement een succes te maken.

Hopelijk wordt dit volgend jaar een nog groter succes.