scorpio header vervolg

Veel overwinningen voor Scorpio bij Indoorwedstrijden

Milan Betz, Eva Nijdam, Femke Kuppens en Stijn Hendriks halen overwinningen binnen. Clubrecords voor Matthijs van der Made, Femke Kuppens en Stijn Hendriks.

Drie Scorpio atleten begaven zich zaterdag naar Apeldoorn om in de prachtige Omnisporthal hun voorbereiding te starten voor de Nederlandse Indoor Kampioenschappen in februari. Vele nationale toppers waren ook op deze wedstrijd afgekomen waaronder een aantal potentiƫle Olympische deelnemers.

Milan Betz moest thuis vroeg in de ochtend uit de veren om rond 10.00 uur te verspringen. Hij sprong een zeer constante serie met als beste sprong 5.72 meter. Dit nummer was een opwarmertje voor het kogelstoten bij de jongens junioren B waar hij graag het clubrecord weer wilde verbeteren en het liefst over de 14 meter wilde stoten. Helaas lukte dit niet, wel toonde hij zijn vechtlust door in de laatste van  zijn zes stoten alle concurrenten achter zich te laten met een afstand van 13,37 meter. 

Wel een clubrecord stootte Matthijs van der Made. Hij was twee weken geleden zijn indoorrecord bij de senioren kwijt geraakt aan Bart van den Wijngaard en wilde dit record heel graag terug hebben. Na een redelijke eerste stoot van ruim 12 meter kwam hij bij zijn tweede stoot tot 12.80 meter ruim boven het oude record. Daarna stootte hij nog twee maal over het de oude recordafstand en toonde daarmee aan dat het zeker geen uitschieter was. Ook technisch is er nog winst te halen dus deze afstand is zeker niet het maximum. Maar ook Bart van den Wijngaard zal nog mogelijkheden zien deze afstand te halen en zal binnenkort dit tijdens een wedstrijd in Gent gaan proberen.

Benno Snepvangers liep voor het eerst een 400 meter indoor en liep 61.02 sec. Door een iets te langzame start lukte het hem niet om onder de minuut te eindigend, maar wel veel ervaring op te doen.

Bij Attila in Tilburg werd de tweede wedstrijd uit het indoorcircuit regio 13 voor de jongere jeugd gehouden. Groot voordeel hier is de elektronische tijdwaarneming en het feit dat de jeugd daar twee maal de 35 meter mogen lopen om zo de snelste tijd te kunnen vaststellen. Dit leverde Femke Kuppens en Stijn Hendriks, beiden toch al grootverdieners met clubrecords, beiden een record op de 35 meter op in respectievelijk 6.23 en 6.28 seconde. Beiden werden ook winnaar van de driekamp in hun klasse en daarbij kwam ook nog Eva Nijdam die een solide driekamp afwerkte met twee overwinningen op hoog en kogelstoten.

Komende zondag is de derde wedstrijd van het indoorcircuit bij Atledo in Dongen en een aantal oudere atleten gaan naar Gent om hun prestaties aan te scherpen om zodoende in aanmerking te komen voor de Nederlandse kampioenschappen.