scorpio header vervolg

Records blijven binnenstromen na weer twee indoorwedstrijden

De Indoorwedstrijden in Dongen en Gent  leveren weer tal van goede prestaties op. De heren senioren van Scorpio jagen elkaar naar steeds betere prestaties.

In Dongen werd door Atledo de 5e indoorwedstrijd uit het circuit 13 georganiseerd. Alleen bij Atledo mogen ook de  senioren meedoen. Het klassement is nog niet bijgewerkt maar zeker is dat een aantal jonge Scorpio atleten hier de prijzen gaan weghalen.

Eerste plaatsen bij de pupillen waren er voor  de bekende namen in dit circuit, te weten  Stijn Hendriks, Femke Kuppens en Milan Betz. Tweede plaatsen waren er voor Jolijn Kuijpers en Thijs van Kaathoven. Vierde plaatsen waren er voor Yorick Brethouwer, Eva Nijdam en Tia Ackermans.

Femke produceerde weer eens een clubrecord, nu op het kogelstoten met 5.73 meter. Veel verder maar hij is ook veel groter kwam Matthijs van der Made bij de senioren met een nieuw clubrecord van 12.89 meter. Negen centimeter verder dan vorige week. De dertien meter komt nu wel erg dichtbij. Niet een echte meerkampster maar wel een goede kogelstootster is bij de meisjes D Laura de Jong. Met 9.39 meter won dit onderdeel van een groep van 25 meiden.

Een groep van acht man was naar Gent getogen om daar een paar goede prestaties neer te zetten. Esther Nijdam kwam terug met twee clubrecords 60 meter in 8.95 en 200 meter in 29.27 seconde. Emilio Wille kwam terug met een clubrecord op de 200 meter in 23.76 seconde.. Heel sterk acteerde ook Bohdi Bakker met een hele snelle tijd op de 60 meter horden in 8.75 sec. en de 60 meter vlak in 7.64 seconde.

Meerkamper Bart van den Wijngaard werkte weer eens vier nummers af, waarbij zijn 3,72 meter polsstok hoog en 7.52 seconde op de 60 meter goed waren. De familie Van den Wijngaard was verder ook nog goed aanwezig , Frank liep 24,92 en pa Wim 26.85 seconde over de 200 meter.

De voorbereiding voor de Nederlandse kampioenschappen zijn in volle gang, een record aantal atleten van Scorpio zal daaraan deelnemen. Wij houden u op de hoogte.