scorpio header vervolg

Stijn springt wereldrecord

Stijns prestatie ging, na een officiƫle controle, de boeken in als het nieuwe wereldrecord hoogspringen onder 7-jarigen. Het oude record stond op 1.24 meter en dateerde uit 1973. Stijn: "Toen bestond ik nog niet, ik zat nog niet eens in de buik."

Stijn is geboren in Breda, maar werd toen hij vijf weken oud was, overgedragen aan zijn pleegouders Martijn en Sabine Louwerens. Het talent van de superlenige en pijlsnelle Stijn kwam op een opmerkelijke wijze boven water. "We hadden thuis een Wii-computer en Stijn bleek erg snel te zijn bij de atletiekspelletjes. Toen is ie bij Scorpio gegaan", verklaart Louwerens. "In de basis heeft ie heel veel talent", zegt Fred van der Steenhoven van Scorpio. "Maar de vraag is hoe zich dat ontwikkelt. De vastberadenheid is er. Veel kinderen durven vaak niet als de lat hoog ligt, maar Stijn zegt 'ik spring er overheen'." Binnenkort wil de 7-jarige Oosterhouter over de 1.30 meter springen. "Dat moet wel lukken."

Grote namen op de wereldrecordlijsten onder kinderen zijn fenomenen als Usain Bolt en Carl Lewis. Stijns grote voorbeeld is de snelste man op de 100 en 200 meter: de Jamaicaan Usain Bolt. Stijn: "Ik wil ook beroemd worden en lekker veel geld verdienen."

Vader Martijn waakt voor te veel enthousiasme. "Hij moet de sport vooral leuk blijven vinden. Wie weet is alles over een aantal jaar helemaal anders. Nu heeft ie er alle plezier in om samen met zijn vriendjes te sporten."

---

Hier is de wereldrecordlijst te vinden, Stijn staat 3x vermeld tussen de wereldtop van het hoogspringen!