scorpio header vervolg

Scorpio oogst gouden bekers

Pupillen Scorpio oogsten “gouden” bekers op zwaar bezette landelijke indoor meerkamp wedstrijd. Onze supertalenten: Femke Kuppens, Eva Nijdam en Stijn Hendriks.

Op zaterdag 3 maart vertrokken 3 Scorpio pupillen zeer vroeg richting Apeldoorn voor de landelijke Indoor pupillen wedstrijd in het schitterende Omnisportcentrum. Na alle andere NK ’s was het nu tijd voor de allerjongste atleten uit heel Nederland. Er waren pupillen van 42 verschillende verenigingen actief. In de auto waren de zenuwen al merkbaar want deze dag moesten ze alles zelf doen. Coaches en ouders van alle atleten moesten plaats nemen op de tribune in deze zeer imposante hal.

Stijn Hendriks jongens pupillen C, Femke Kuppens meisjes pupillen B en Eva Nijdam meisjes pupillen A eerste jaars waren erg onder de indruk van de accommodatie, maar hier was met de prestaties niets van te merken.  Het deelnemersveld bestond uit gemiddeld 40 atleten per categorie.
Nadat de ouders ze hadden afgezet bij de begeleiders en begeleidsters die de hele dag er voor zorgde dat de kinderen op tijd warm gelopen waren en tijdig op ieder onderdeel aanwezig waren, begonnen ze aan een lange dag vol bijzondere prestaties.

Stijn Hendriks
Het jonge mega talent van Scorpio startte met de 40 meter sprint. Afgetekend won hij deze afstand in een nieuw clubrecord van 6.76 sec. Zijn tweede onderdeel was verspringen, waarbij hij wederom eerste werd. Zijn afstand leverde een super nieuw clubrecord op van 3.75 m, waarmee hij het hele oude clubrecord met 1.02 m verbeterde. Na twee onderdelen stond hij ruim voor. De 600 meter is een lastige afstand voor deze kleine mannen maar voor Stijn geen probleem. Weer de winst in een tijd van 2.16.23 sec. en wederom een nieuw clubrecord. Alleen een wonder kon hem nog van de dagwinst afhouden. Het laatste onderdeel was namelijk zijn specialiteit, hoogspringen. Met een door hem zelf verzonnen salto techniek kwam hij tot grote hoogte. Op de 1.30 m klonk de slow handclap door heel het Omnisportcentrum en het publiek stond op de banken. Helaas lukte deze hoogte net niet maar Stijn had zijn PR wat al een wereldrecord is toch weer geëvenaard. Het was al duidelijk en nu helemaal een eerste plaats voor Stijn.

Femke Kuppens
Femke startte de dag met haar sterkste onderdeel de 40 meter sprint. Met al een valse start in haar serie was haar start voorzichtig maar daarna rende ze naar de snelste tijd van alle B pupillen in een tijd van 6.96 sec. Het tweede onderdeel was kogelstoten. Dit onderdeel ligt haar ook goed en met een ferme stoot van 5.63 m lag ze een meter voor op nummer twee en meer dan twee meter op de rest van de atletes. Bij het verspringen werd Femke ook eerste met een nieuw clubrecord. De 3.60 m is een super prestatie voor een meisje van haar leeftijd.  De afsluitende 600 meter was slechts een formaliteit maar Femke gaf alles in haar serie en behaalde hierdoor een zesde plaats op dit onderdeel in een tijd van 2.19.56 sec. Resultaat naar een dag sporten voor Femke een eerste plaats, een grote beker en een dito glimlach op haar gezicht.

Eva Nijdam
Meisjes A pupil eerste jaars Eva Nijdam startte de dag met haar normaal gesproken minste onderdeel, de 60 meter sprint. Na een super start liep ze naar een tijd van 10.08 wat goed was voor een 7e plaats na het eerste onderdeel. Het kogelstoten is en blijft een lastig technisch onderdeel maar met haar laatste stoot kwam ze tot een afstand van 6.17 meter wat goed was voor een tweede plaats. Hierdoor kwam ze in de tussenstand na twee onderdelen op de derde plaats terecht. De concurrentie was groot. Het meisje op plaats vier stond slechts op twee punten en het meisje op plaats 1 leek niet meer in te halen voor de rest met al 80 punten voorsprong. Hoogspringen was het derde onderdeel. Hier behaalde ze een gedeelde eerste plaats met een hoogte van 1.20 m. Hierdoor bleef een podiumplaats in zicht. Eva moest een goed resultaat halen in de afsluitende 600 meter. In de derde en laatste serie kwam ze rustig uit de startblokken maar na 50 meter zette ze de turbo aan en werd eerste op dit onderdeel. Ze liep ruim 10 seconde onder het oude clubrecord. Dit staat nu met 2.09.33 op haar naam. Toen de totaaluitslag bekend werd gemaakt bleek dat ze door deze super 600 meter het meisjes wat onaantastbaar leek, te hebben ingehaald en dus voor Eva ook een eerste plaats.

De prijsuitreiking was te volgen op een groot scherm in de hal en de kinderen werden naar het podium begeleid door stampende house muziek. Het was een geweldige ervaring voor alle atleten en voor deze drie uit Oosterhout in het bijzonder. Met 3 “gouden” bekers en 6 clubrecords rijker toog het drietal weer huiswaarts.

Stijn Hendriks verwend met taart door wethouder Marian Janse.
De trouwe lezer van de stukjes over Scorpio atleten zal al opgevallen zijn dat Stijn Hendriks wel erg veel in de prijzen valt. Eind vorig jaar sprong hij zelfs de beste prestatie ooit ter wereld met hoogspringen bij de 7-jarige jongens. Dit leverde veel publiciteit op, zelfs de gemeente Oosterhout begreep dat dit iets bijzonders was en wilde hem daarom in het zonnetje zetten.

Afgelopen week kreeg Stijn daarom van wethouder Marian Janse vlak voor zijn training een grote taart om deze prestatie te vieren. Veel van zijn clubgenootjes mochten aan het eind van de training van deze taart meegenieten. Dat de taart niet altijd slecht is voor een atleet blijkt wel uit de prestaties van Stijn die heeft geleverd in Apeldoorn (zie hierboven). Niet alleen evenaarde hij zijn beste prestatie met hoogspringen, zijn vertesprong van 3,75 meter is slechts enkele centimeters minder dan de beste wereldprestatie bij de 7-jarige jongens. Dit bewijst maar eens te meer zijn meerkamptalenten.