scorpio header vervolg

NK Masters in Apeldoorn

De laatste indoorwedstrijd in het OmniSport centrum in Apeldoorn was voor de Masters. Esther Nijdam en Wim van den Wijngaard halen medailles op in Apeldoorn.

Esther Nijdam had haar drie onderdelen netjes verdeeld over de dag. In de ochtend mocht ze al snel aantreden voor de 200 meter. In de binnenbaan met de hele scherpe bochten kwam ze tot een bronzen derde plaats met 29.31 seconde. Slecht weinig langzamer dan haar eigen clubrecord. 
Daarna kwam het kogelstoten aan de beurt. Hier zal ze het minst tevreden over zijn, ondanks dat ze deze winter veel sterker is geworden komt het er met kogelstoten nog niet uit. Ze stootte 8,91 meter en dat was goed voor een vierde plaats. Haar beste onderdeel op het einde van de middag werd het verspringen, een zilveren medaille en een nieuw clubrecord met 4,69 meter.


Wim van den Wijngaard liep de 400 meter. Een gemakkelijk gewonnen serie in de ochtend in 65 sec. zei nog niets over de vorm of de mogelijke medaille kansen. In de finale ging Wim lang op kop door een snelle gedurfde start maar helaas werden daardoor de laatste meters door de verzuring erg moeilijk en werd hij op het laatste rechte eind door zijn grootste concurrent voorbij gelopen. Een zilveren medaille werd dus zijn deel. De eindtijd bedroeg 59.05 seconde en daar was Wim niet ontevreden over.De belangrijkste indoorwedstrijden zijn nu achter de rug. Voor de jeugd is er deze week nog een indoorwedstrijd in Rijen, dat is de laatste wedstrijd uit het circuit van Regio Midden Brabant. Een aantal jeugdatleten zullen proberen hun positie op de ranglijst nog wat te verbeteren.
Voor de oudere junior atleten en de senioren begint over 4 weken alweer de eerste buitenwedstrijd. Dan zullen we zien hoe iedereen uit de wintertraining gekomen is.