scorpio header vervolg

Een leven lang atletiek. Corrie Roovers geeft al 34 jaar training bij Scorpio.

Maar wie weet nog dat de oudste trimtrainster van Scorpio, Corrie Roovers(76 jaar), vroeger grossierde in Nederlandse, Europese en Wereldtitels?

Oosterhout en Scorpio zijn trots op onze jonge atleet Stijn Hendriks, een wereldrecordhouder hoogspringen bij de 7-jarigen, waar de krant en televisie  de afgelopen tijd veel aandacht hebben besteed.

Maar weten ze ook dat Corrie Roovers  al 34 jaar bij Scorpio trimtraining geeft, terwijl ze in die 34 jaar   grossierde in Wereld- en Europese titels bij de Masters op de nummers discuswerpen, kogelstoten en de meerkamp. Het totaal aantal titels bedraagt inmiddels 32. Vele jaren werden de vakanties opgeofferd aan de internationale wedstrijden. Om de kosten van de reis en het inschrijven te kunnen betalen werkte Corrie regelmatig in de kassen, het verdiende geld werd dan apart gezet voor de reis.

Die waren niet goedkoop zoals ooit de reis naar het verre Japan, maar ook de USA en heel Europa zijn het toneel geweest van de Master wedstrijden.

Het aantal Nederlandse titels en records bij de Masters is niet meer te tellen. Voordat ze bij Scorpio kwam was ze al 7 keer kampioen van Nederland bij de senioren dames, waar vele atleten stoppen omdat ze niet om kunnen gaan met de teruggang in prestatie ging Corrie met veel plezier door. Mede omdat er een hechte vriendenkring ontstond die gezamenlijk de internationale wedstrijden afliep.
Haar prestaties in die senioren tijd waren:
Kogelstoten: 14.38 meter
Discuswerpen: 47.92 meter
Speerwerpen: 38.44 meter.

Met deze prestaties op kogel en discus zou ze nu nog zeker in de finale komen van de Nederlandse kampioenschappen.

Sinds 1978 geeft Corrie, die naast lid van Scorpio ook nog lid is van Sprint is, trimtraining op de Vrachelse heide. Ondanks haar leeftijd die gepaard gaat met wat fysieke klachten, blijft ze die training geven. Als het moet gaat ze gewoon op de fiets ernaast rijden, maar liever loopt ze zelf nog mee. De groep bestaat voornamelijk uit dames, waarvan sommigen al jarenlang met haar groep meetrainen. De groep begon met ruim 20 trimmers maar is de laatste jaren wat minder groot geworden. Iedere vrijdagochtend, mooi of slecht weer,  is de groep onder leiding van  Corrie om 9.00 uur te vinden op het parkeerterreintje bij de Katjeskelder om de training af te werken waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Daarnaast doet ze nog wat extra trainingen met dames die nog wat extra willen trainen in het bos.