scorpio header vervolg

Utrecht en Rijen het toneel voor nieuwe clubrecords

Laatste indoor wedstrijden leveren tal van goede prestaties op. Onder het mooie stadion van FC Utrecht vond zondag 11 maart 2012 de laatste indoor van het seizoen voor pupillen en B/C/D junioren plaats. Voor ATV Scorpio stonden 2 atleten aan de start. C-pupil Yorick Brethouwer en B-junior Bohdi Bakker. Hun reis naar Utrecht had als doel een persoonlijk record verspringen voor Yorick en een clubrecord 50 meter voor Bohdi.

Yorick startte in de ochtend met zijn favoriete onderdeel verspringen. Gelijk bij zijn eerste poging ging het goed, 3 meter en 16 centimeter. Een nieuw record en voor het eerst over de 3 meter. Ook de volgende 2 pogingen gingen over de 3 meter. De winnaar sprong een afstand van 3.33 meter. Yorick eindigde op een vierde plaats. Direct hierna volgde de 50 meter, een weinig gelopen afstand voor de c-pupillen.  Met 8 pupillen naast elkaar stonden zij klaar voor het startschot. Yorick was niet  als eerste weg, maar een inhaalrace bracht hem tot een vierde plaats. De tijd 9.65 sec. Na 2 onderdelen en 2 vierde plaatsen stond Yorick ook in het klassement op een vierde plaats. Het laatste onderdeel: kogelstoten. De organisatie had op het laatste moment besloten dit onderdeel toe te voegen aan het programma i.p.v. foam speerwerpen. Niet zo heel erg, want dit is een sterk onderdeel van Yorick. De eerste stoot was voorzichtig. 5.76, 2 van zijn concurrenten gingen al direct over de 6 meter, maar 1 bleef duidelijk achter. In zijn derde en laatste poging ging ook Yorick over de 6 meter met zijn kogel. De derde plaats werd veiliggesteld, met uiteindelijk meer dan 100 punten voor op de nummer 4. Met een mooie medaille kon Yorick trots naar huis.

’s Middags was het de beurt aan Bohdi, eerste onderdeel de 50 meter. Zoals we van Bohdi vaker zien, voor de start heel rustig. Eenmaal uit de startblokken is Bohdi dan bijna niet bij te houden. Een goede start, iets te snel rechtop, maar goed versnellend in het laatste gedeelte leverde een clubrecord van 6.58 op, maar liefst 0.22 sec sneller dan het clubrecord stond. Ook leverde dit een mooie 2 plaats op, slechts 0.02 sec achter de nummer 1. Helaas bleek dat Bohdi hoogtepunt van de dag al gehad. De 60 meter eindigde in een tijd van 7.66, slechts 1/10 langzamer dan zijn pr. Dan op naar de horden, het onderdeel waar Bohdi al de hele winter op verbaasd. Echter de laatste wedstrijd van het indoorseizoen ging niet zoals gehoopt. een tijd van 9.07 het resultaat. Op dus naar het zomerseizoen waar de 100 meter en 110 meter horden weer op het programma staan.

In Rijen was de laatste wedstrijd van het Regio Midden Brabant circuit.
Twee clubrecords werden verbeterd, door wie anders dan Stijn Hendriks in de jongste categorie pupillen. Kogelstoten ging voor het eerst over de 8 meter met  8,20 meter en de 35 meter voor het eerst onder de 6 seconde in 5.97 seconde.

Winnaars in Rijen werden Stijn Hendriks bij de jongens pupillen C en Tia Ackermans bij de meisjes D. Tweede plaatsen waren er voor  Femke Kuppens en Casper Haagh.

Speciale vermelding bij het hoogspringen zijn er voor de 1.45 meter  van Tia Ackermans  en  Tim Nuijten. Casper Haagh haalde een mooie 1.10 meter.

Bij het kogelstoten verbrak Arno van der Pas zijn eigen record en kwam eindelijk over de 10 meter, hij haalde nu 10.57 meter goed voor een derde plaats bij het kogelstoten bij de jongens C. Na afloop was ook de prijsuitreiking gepland voor het eindklassement Indoorcircuit Midden Brabant. Helaas waren nog niet alle uitslagen bekend.