scorpio header vervolg

Dames en Heren senioren scoren goed bij 1e competitiewedstrijd

Matthijs van der Made werpt clubrecord discus bij de senioren. Op zaterdag zijn de Scorpio atleten in touw in zowel Papendrecht als Tilburg. Beide wedstrijden zijn niet geweldig goed georganiseerd, iedereen moet weer een beetje wennen aan de buitenwedstrijden waarschijnlijk.

In Papendrecht worden geen prestaties van belang geleverd, maar in Tilburg wel. Stijn Hendriks gaat gewoon door met waar hij bij de Indoorwedstrijden gebleven was, winnen met grote voorsprong en clubrecords verbreken of evenaren. Op verspringen komt hij tot de fantastische afstand van 4.21 meter op de dag voor zijn 8e verjaardag, maar helaas was er geen windmeting om deze prestatie in de internationale recordboeken te krijgen. Bij hoogspringen evenaart hij zijn eigen clubrecord met 1.15 meter, maar dat wordt binnenkort ongetwijfeld veel scherper gezet.

Eva Nijdam verbeterde haar eigen clubrecord balwerpen bij de meisjes pupillen A met luttele centimeters tot 25.32 meter.

Op zondag is bij Atledo in Dongen de traditionele werpwedstrijd met veel Scorpio deelname.

Omdat dit de eerste wedstrijd van na het winterseizoen is wil iedereen goed voor de dag komen terwijl men nog volop in de voorbereidingsperiode op de belangrijke wedstrijden zit. Dus het loopt niet altijd zoals men gehoopt had. In de ochtend moet iedereen nog even wakker worden, behalve Arno van der Pas die met 36.44 meter een nieuw PR gooit. Milan Betz, de beste discuswerper van Scorpio slaagt er niet in de discus geldig te werpen. Wel stoot hij even later nog 13,32 meter met de 5 kg kogel. Lisa Smit, onze beste discuswerpster had ook wat moeite met het vroege tijdstip van 10.30 uur en kwam tot 35.11 meter, dat moet beter kunnen! 

In de middag gaat het beter met als hoogtepunt het clubrecord dat Matthijs van der Made in zijn allerlaatste worp gooit, hij wierp 36.89 meter, dit record stond al 15 jaar en was van Ad Aerts. Goed gooide ook meerkamper Bart van den Wijngaard met tweemaal over de 34 meter, met als beste 34.59 meter, dit is belangrijk voor zijn puntentotaal in de komende NK Meerkamp.