scorpio header vervolg

Verslag heren en dames competitie

Bart van den Wijngaard wint zijn serie 400m met ruime voorsprong. Seniorencompetitie van start. Drie clubrecords op de werpnummers. Harde wind verhindert goede prestaties op de loopnummers. Polsstokhoogspringen zelfs afgelast vanwege de harde wind.

De Dames moesten naar Etten-Leur, voor het eerst zonder de herenploeg want die zit in de 2e klasse en moest naar Haarlem. In Haarlem was het gelukkig wel droog en zonnig maar een harde wind verhinderde goede prestaties op de loopnummers. Er waren wel goede prestaties op de springnummers maar daar was het windvoordeel weer te groot om voor records in aanmerking te komen.

Matthijs van der Made was de grote man figuurlijk en letterlijk door twee clubrecords te vestigen op beide werpnummers. Kogelslingeren bracht hij op 30,29 meter en met kogelstoten verbeterde hij zichzelf met bijna een meter tot 13.75 meter. Bij de dames was er ook een clubrecord bij het kogelstoten. Lisa Smit stootte de kogel naar 11.89 meter en dat was precies 10 centimeter verder dan het oude record dat ook al op haar naam stond.

Helaas voor Frank van den Wijngaard was er geen windmeter bij zijn hinkstapspringen, want met 13,15 meter sprong hij verder dan ooit maar kan dit record helaas niet erkend worden. Ook Emilio Wille sprong met verspringen met een mooie 6.54 meter naar de tweede plaats maar het windvoordeel was te groot. De midden- en langeafstandlopers hadden het zwaar want ze kwamen naar de wedstrijd met de wil persoonlijke records te lopen, maar de harde wind maakte dat vooraf al onmogelijk.

Koen Voermans debuteerde in de herenploeg van Scorpio en liep wel niet de tijd die hij graag had willen lopen maar de prachtige strijd die hij met drie tegenstanders tot op de eindstreep uitvocht was hartverwarmend. Hij kwam uiteindelijk tot een eindtijd van 2.07.93 min. Op de 5000 meter hadden Marco Keijsers en Tim van Dongen het nog zwaarder door 12 keer tegen een harde tegenwind op te moeten boksen op het rechte eind voor de finish. Met een wanhopige eindsprint lukte het Marco om onder de 16 minuten te blijven met 15.59.61 en Tim kwam tot 17.11.67.

Bart van den Wijngaard liep een hele goede 400 meter in 51.96 sec. en deed die tijd een uur later nog eens over in de estafette, die de ploeg, ondanks de wind, met 2.04.10 op 1 seconde van het clubrecord bracht. Het totaal aantal punten bracht Scorpio op de 14e plaats landelijk van de 36 deelnemende ploegen. Een goed begin voor deze debutant in de 2e Klasse.

De dames, zonder de steun van de mannen, vochten hun wedstrijd uit in Etten-Leur. De hele wedstrijd hingen zij rond de eerste/tweede plaats en aan het eind kwamen zij slecht 10 punten te kort op een totaal van 6585 punten. De volgende wedstrijden zullen spannend zijn voor de eerste plaats in deze poule. De dames draaiden op vele nummer mee in de top 5 en hadden met Lisa Smit op kogel een eerste plaat en op discus een tweede plaats. Rowan van Dongen werd op de 800 meter tweede met een persoonlijk record van 2.24.1. Tess van de Assem werd op de 400 meter derde met een goede 66.0 seconde. De dag werd afgesloten met een goede 2.36.7 op de Zweedse estafette (400-300-200-100 mtr.). Slecht tienden van seconden boven het clubrecord.

Foto's van de herencompetitie zijn hier te vinden.