scorpio header vervolg

Meisjesploeg van Scorpio scoort hoog bij de landelijke competitie voor A junioren

Rowan van Dongen en Milan Betz halen eerste plaatsen tegen oudere tegenstanders.

Zondag vond in Rotterdam onder een lekker zonnetje de eerste competitiewedstrijd plaats voor de A juniorencompetitie. Aan deze competitie mogen ook de jongere B junioren meedoen en dat is bij alle ploegen en ook Scorpio hard nodig om de ploeg compleet te maken. Zonder de jongens te kort te willen doen hebben de meiden de show gestolen door in de poule 3e te worden en landelijk zelfs 7e, dit terwijl er 12 ploegen naar de landelijk finale gaan. Vele grote en bekende verenigingen werden door Scorpio achter zich gelaten.

Rowan van Dongen slaagde erin vele A juniores achter zich te laten en won de 800 meter in een nieuw persoonlijk record van 2.22.16 min. Zij liep ook nog een 1500 meter in een tijd waar ze niet tevreden over was maar dat is niet zo gek als je net een 800 meter achter de rug hebt. Lisa Smit veroverde heel veel punten met de nummers kogel, discus en speer. Op kogelstoten verbeterde zij haar eigen clubrecord en kwam over de 12 meter grens met 12.06 meter, goed voor een tweede plaats slecht 3 centimeter achter nummer 1. Op discus wierp zij een mooie afstand van  37.45 meter ook goed voor een tweede plaats. Verdere goede prestaties waren er voor Jolijn Kuipers met 13.75 sec. over de 100 meter, Tess Ackermans met 4.62 meter op verspringen en  Tess v.d. Assem met 64.78 op de 400 meter. De breedte van de ploeg werd geaccentueerd door Natasha Rafftery die als tweede kogelstootster  met 10.91 meter een vijfde plaats en een dik persoonlijk record pakte. Ook Kirsten van Tilburg met 1.40 meter hoog en Ivette van Kaathoven met twee goede prestaties op de 100 meter en de 100 meter horden in 14.03 en 18.05 sec. zorgden voor de broodnodige punten. Een gelegenheidsploeg van Jolijn, Natasha, Kirsten en Ivette  liep de 4x 100 meter veilig uit in een mooie tijd van 54.62 seconde.

De jongensploeg van Scorpio was niet compleet door een gebrek aan middenafstandslopers en werd gedurende de wedstrijd ook nog getroffen door blessures, waardoor er zelfs niet genoeg gezonde jongens overbleven voor de afsluitende estafette.

Twee toppers trokken zich niets aan van deze misère en scoorden veel punten. Benno Snepvangers loopt de laatste tijd in elke wedstrijd harder en ook in Rotterdam liep hij weer sneller op de 800 meter en werd  als jongste loper in de groep 3e van de 13 lopers in 2.05.22 min., een hele knappe prestatie. Hij liep daarna ook nog even een persoonlijk record op de 400 meter in 55.91 sec.

De meeste punten bij de jongens kwam op naam van Milan Betz. Hij werd eerste bij het kogelstoten met de 6 kg kogel en kwam tot 12.05 meter, de 1.75 kg discus wierp hij 39.68 meter ver wat goed was voor een tweede plaats en om het rijtje vol te maken kwam hij met de 800 gram speer tot 47.01 meter en werd hij derde.