scorpio header vervolg

Top deelname van 8 Scorpio jeugd atleten aan het Nederlands Kampioenschap in Breda

Brons voor Lisa Smit!!! Wisselende successen voor Scorpio bij het NK.

De atletiekvereniging Sprint in Breda heeft vorig jaar maandenlang gebruik gemaakt van de Scorpio baan omdat de eigen atletiekbaan werd gerenoveerd. Dit weekend mochten we het prachtige resultaat zien. Een snelle Mondo baan en een prachtig clubhuis met alle mogelijke voorzieningen.

De organisatie was in goede handen en er kwam veel publiek op af. Helaas werkte zondag het weer niet helemaal mee met veel regen en kou. Complimenten voor de organisatie van AV Sprint zijn hier op zijn plaats.

De meest succesvolle atleet van Scorpio was dit weekend Lisa Smit. Eerst veroverde zij een bronzen medaille bij het discuswerpen en even later een mooie 5e plaats op het kogelstoten met weer een nieuw clubrecord met 12.82 meter.

Meest teleurgestelde atleet was Milan Betz. Na bij het discuswerpen lang op de 2e plaats te hebben gestaan gingen in de laatste ronden twee atleten hem voorbij en eindigde hij op de meest ondankbare 4e plaats met een beste worp van 44.95 meter. Het kogelstoten daarvoor was ook al niet naar wens gegaan een teleurstellende 12.24 meter kwam niet in de buurt van zijn resultaten op de training.

Een druk maar vruchtbaar weekend werkte Rowan van Dongen af. Vrijdagavond met de 800 meter in 2.27.90 sec. was het niet echt wat ze wilde maar de 1500 meter de volgende dag in een PR van 5.03.04 gaf recht op een finale plaats en die liep ze weer in een nieuw PR van 5.01.87, ze werd hier 9e mee. De 5 minutengrens is nog slechts een kwestie van tijd lijkt het wel.

Ook een PR was er voor Bohdi Bakker op de 100 meter met 11.76 sec. en in de halve finale slechts 0,01 sec. langzamer. Benno Snepvangers liep elke dag een afstand, eerst de 800 meter toen de 400 meter en op de laatste dag op de 200 meter bracht een nieuw PR in 25.03 sec.

Emilio Wille begon de eerste dag goed met 6.48 meter, helaas kwam hij 2 centimeter te kort voor de finale. Zijn 100 meter de volgende dag in 12.0 sec. was teleurstellend. Ook niet tevreden was Tess Ackermans met haar hinkstapspringen, een eerste goede poging was net ongeldig en de laatste zeer goede poging zat ver voor de afzetbalk. Zij eindigde met 9.90 meter op een 10e plaats. Natasha Rafftery is bezig zich meer te specialiseren op de werpnummers en gooide een regelmatige discuswedstrijd met 28.25 meter en stootte even later 10.03 meter met de kogel. Beide keren viel ze net buiten de finale.

Komende week gaan de A/B meisjes zich proberen te plaatsen voor de finale van de competitie in Best en de C/B jongens gaan naar Steenbergen voor het Brabants kampioenschap.