scorpio header vervolg

Weekend vol met prijzen voor Scorpio!!

Van oud tot jong was dit weekend onderweg om prijzen te pakken en goede prestaties af te leveren.

De Masters hadden hun Nederlands Kampioenschap in Terneuzen. De B jongens hun Brabants kampioenschap in Steenbergen en de A/B meisjes moesten hun finale plaats veilig stellen in Best. Verder waren hier en daar nog wat pupillen druk bezig clubrecords te vestigen.

Bij de Masters in Terneuzen kwam de beste prestatie op naam van Wim van den Wijngaard. Op zijn favoriete afstand de 400 meter slaagde hij erin om een zilveren medaille te pakken met een tijd van 58.13 sec.  zijn beste tijd van dit seizoen. Andere medailles gingen naar Esther Nijdam die driemaal brons veroverde op kogelstoten, speerwerpen en verspringen en Jenny Marcelis pakte zilver op het kogelstoten met 8.63 meter en een vierde plaats op het discuswerpen.

In het weekend kwamen de pupillen Stan Schipperen en Stijn Hendriks bij individuele wedstrijden tot nieuwe clubrecords. Stan verbeterde het clubrecord op de 100 meter tot 3.15.54 min. Dit record stond inmiddels ook al ruim 20 jaar en is nu dus eindelijk verbeterd.

Stijn Hendriks gaat onverdroten door met overwinning op zowel individuele nummers als meerkampen. In Someren kennen ze hem nu ook, met ruim 700 punten voorsprong verbeterde hij het clubrecord op de meerkamp met een nieuw totaal van 2077 punten, winstgevend onderdeel hier was het hoogspringen waar hij voor het eerst 1,30 meter haalde.

In Steenbergen was Milan Betz de grote winnaar door twee maal goud en eenmaal zilver te pakken.

Een persoonlijk record op speerwerpen met 51.20 meter bracht hem al dicht op het clubrecord van Pascal Jansen uit 1992. Met discus benaderde hij zijn beste prestatie met een worp van 46,12 meter. Kogelstoten leverde ook een overwinning op maar hier was hij minder tevreden met zijn  13.28 meter omdat een veel verdere worp net buiten de sector terecht kwam.

Bohdi Bakker en Arno van der Pas haalden twee medailles op. Arno kwam met twee maal zilver thuis waarbij vooral zijn 11.88 meter op kogelstoten iedereen verbaasde. Wekenlang hikte hij tegen de 11 meter grens aan en nu zit hij al weer dicht op de 12 meter grens. Het andere zilver was voor het discuswerpen. Bohdi  Bakker werd 2e op de 100 meter en derde op de 110 meter horden.

Benno Snepvangers haalde brons op de 400 meter waar hij helemaal tevreden was met zijn 54.30 sec. Tim Magielse en Martijn Eigenraam kwam om hun prestaties te verbeteren. Tim lukte dat met kogelstoten met 9,10 meter en Martijn kwam tot een mooie 13.55 sec op de 100 meter. Volgend jaar kunnen zij voor de medailles gaan.