scorpio header vervolg

De laatste competitiewedstrijden vonden plaats alsmede de Brabantse Meerkampkampioenschappen

Afgelopen weken waren belangrijk voor de Scorpio baan atleten. De Dames van Scorpio worden eerste in hun poule. Er zijn veel prestaties de afgelopen 14 dagen, teveel om allemaal te melden daarom hierbij een kort overzicht.

Het Damesteam van Scorpio is eerste geworden in hun poule (Zuid-Nederland). In september twee belangrijke wedstrijden voor de meisjes van Scorpio. Eerste worden in de poule betekent dat zij net zoals de heren vorig jaar kunnen geen strijden met 7 andere ploegen uit de 3e klasse en 4 ploegen uit de 2e klasse om vier plaatsen in de 2e klasse voor volgend jaar.  De Scorpio dames willen graag naar de 2e klasse omdat ook het Herenteam hier sinds vorig jaar in uitkomt en het toch gezelliger is om met zijn allen naar een wedstrijd te gaan.

Alhoewel de Heren dit jaar voor het eerst in de 2e klasse uitkomen stonden ze na 2 wedstrijden op een 8e plaats, goed voor een nieuwe promotiewedstrijd naar de 1e divisie. Echter na de 3e wedstrijd zijn de heren helaas wat afgezakt zodat deze wedstrijd niet meer haalbaar is. Als gevolg van een weddenschap tussen de heren en de dames moet het herenteam nu een barbecue verzorgen voor de dames.

Hele goede prestaties waren er als gevolg van het bar slechte weer niet maar enkele uitschieters waren er toch wel en vooral bij de meer geroutineerde atleten. Lisa Smit won, zoals gebruikelijk, het kogelstoten met 12.10 meter en werd 2e op speerwerpen met een beste prestatie van 33.14 meter. Lisa wist in haar eentje op twee onderdelen al 1379 punten te verzamelen Rowan van Dongen wordt tweede op de 1500 meter met 5.07.10 min. met vlak daarachter Marieke Slootjes met 5.15.78 min. Tess Ackermans hield het erg spannend. 3x ongeldig bij verspringen, maar gelukkig was de laatste sprong goed. Ook Kirsten had het niet makkelijk vandaag. De grote overgang van 1.30 naar 1.40 was net iets te groot en die spons mat hielp ook niet echt mee. En dan Ivette van Kaathoven, wat een progressie heeft die dit jaar gemaakt. Ondanks het slechte weer en tegenwind liep ze goede tijden op de 100 en 100mh. Jolijn Kuipers, de benjamin van het team, was niet helemaal tevreden, maar liep toch snel gezien de omstandigheden en haalde op de 100m de punten weer binnen. Natasha Rafftery wist gisteren pas dat ze de 400 mtr. zou gaan lopen en liep daarna ondanks haar “vermoeide” benen toch nog een sterke 200 mtr. Daar waar haar tegenstanders “stil” vielen, wist zij toch nog te versnellen. En dan Tess v.d. Assem zoals de speaker al opviel, een echte bijter! Ze moest vandaag de “zwaarste” klus klaren, 1x 400 mtr en 2x een 200meter. Zoals altijd wist zij op karakter de punten weer binnen te halen. Al met al door de dames super gepresteerd. Nu op naar de promotiewedstrijd op 23 september. De finale van de A-junioren is op 9 september.

Ook bij de Heren natuurlijk regen, regen, regen, regen en een hele boel wind. De dag begon gelijk al spannend. Door omleidingen en wegafzettingen kwamen Bart van den Wijngaard en Milan Betz pas 25 minuten voor aanvang van het onderdeel op de baan. Gelijk waren dat ook wel 2 goede prestaties. Bart 16.32 sec. op de horden en Milan 1.75 mtr. Op hoogspringen met een hele goede poging op 1.80. Samen met de 11.92 sec. van Bohdi op de 100 meter waar hij atleten met een pr van 11.5sec. achter zich liet en de 2.04 min. op de 800 mtr. van Koen Voermans de beste prestaties. Het verspringen van Emilio Wille begon met een poging van 6.10 mtr. Gevolgd door 3x ongeldig. Het speerwerpen van Milan Betz was het die dag niet. Hij raakte de speer geen enkele keer op het juiste moment een teleurstellende 41.83 mtr. was het gevolg.

Wel weer goed was de 23.12 sec. van Bart van den Wijngaard  op de 200 mtr. Een zeer goede tijd. Met de juiste weersomstandigheden is er eindelijk weer iemand bij Scorpio in staat om onder de 23 sec. te komen. Op de 400 meter liep voor Bohdi Bakker voor de eerste keer. Een nette 55.4 sec. er zit wel meer in voor de volgende keer. Freek Gerritsen ging er op de 400 mtr. hard in en kwam door trainingsachterstand vanwege blessures de laatste 100 meter moeilijk door . Ook hier zal een volgende keer weer waarschijnlijk een betere tijd opleveren. De Zweedse estafette viel qua tijd wat tegen maar een hele dag in de regen en kou dan toch zijn tol geëist hebben.

Heel andere omstandigheden waren er het vorige  weekend en die gaven dan ook gelijk veel betere prestaties te zien. Stijn Hendriks, ja hij weer, scoorde zijn gebruikelijke twee clubrecords op de competitiewedstrijd voor pupillen in Waalwijk, 4.35 meter bij het verspringen en een punten totaal van 2119 op de meerkamp. Onnodig te zeggen dat hij wederom een straatlengte voorsprong had op nummer twee.

Bij de Brabantse meerkampkampioenschappen in Gemert liet Bart van den Wijngaard zien dat zijn polsstoktrainingen bij een nieuwe trainer in Dordrecht goed bevallen want eindelijk lukte het hem om het oude record van Dick Opdien van 3.80 meter te verbeteren tot 3.90 meter. Wellicht dat dit jaar de 4.00 metergrens nog gehaald kan worden. Ook zijn 12.55 meter met kogelstoten was van grote klasse.

Bij de D meisjes kwam Tia Ackermans tot 10.92  sec. op de 60 meter horden , dat was een nieuw clubrecord  meisjes D. Bij het kogelstoten kwam ze met 10.50 meter ook al heel dichtbij het clubrecord van Lisa Smit. Bij speerwerpen liet ze helaas steken vallen zodat ze niet in de buurt van de medailles kwam.

Tijdens de C/D competitie van dit weekend op de eigen baan van Scorpio liep ze alweer harder op de horden, ze won ook nog in 10.63 sec. maar helaas was de wind in de rug boven de toegestane grens, op hoogspringen werd ze tweede met 1.45 mtr. Laura de Jong werd bij het kogelstoten meisjes D tweede met 9.29 meter en vierde op het discuswerpen met 20.22 mtr net achter Helena Pluimes met 21.19 mtr voor beiden een beste prestatie. Nomy Snoeren werd bij het speerwerpen derde met 23.44 mtr.

Bij de jongens C liep Martijn Eigenraam een hele snelle 13.23 op de 100 mtr. en 17.32 sec op de 100 meter horden. Jeroen Rops kwam met de kogel tot 10.25 mtr. goed voor een derde plaats. Hilco Heijne kwam bij het verspringen jongens D tot een tweede plaats met 4.22 mtr. En hij liep een mooie tijd op de 1000 mtr. in 3.25.35 min. Topper bij deze wedstrijd was Arno van der Pas C junior met overwinningen op kogelstoten en discuswerpen met 11.40 mtr en 35.22 mtr.