scorpio header vervolg

Femke Kuppens en Stijn Hendriks zijn Brabants kampioen

Afgelopen zaterdag gingen 7 Scorpio-pupillen de strijd aan om het Brabants kampioenschap in de vierkamp atletiek. Alle kinderen stegen boven zichzelf uit en veel persoonlijke records werden gebroken.

Anouk van Jeveren deed als enige minipupil mee. Ze deed het supergoed bij het hoogspringen, sprong vele centimeters hoger dan haar PR en kwam op 95 centimeter uit! Ook op de andere onderdelen kwam ze goed mee met de (oudere) C-pupillen. Haar teamgenootje Janneke Kuppens behaalde een PR op zowel de sprint als het verspringen. Ze haalde het podium niet maar het belooft wat voor de toekomst.

Bij de Jongens pupillen C deden Yorick Brethouwer en Stijn Hendriks er alles aan om op het podium te komen. Yorick brak maar liefst 3 persoonlijke records. Hij redde het podium net niet en eindigde op een zeer verdienstelijke vierde plaats. Stijn Hendriks evenaarde zijn PR op het verspringen, bij balwerpen gooide hij 4 meter verder dan zijn PR en bij de sprint verbeterde hij zijn clubrecord. Stijn werd Brabants kampioen met maar liefst 300 punten meer dan de nummer 2. Hij verbeterde hiermee ook ruim zijn clubrecord op punten.

Bij de meisjes pupillen B kwam Femke Kuppens om revanche te nemen op haar grootste rivale, die er vorig jaar met de beker vandoor ging. Femke haalde bij het verspringen de 4 meter en ook het balwerpen ging goed. Door een goede sprint en 1,20 meter bij het hoogspringen liet ze haar rivale zien dat ze toch echt de sterkste was. Ze verbrak deze dag haar clubrecord punten, wat  al heel scherp stond.

Bij de jongens kwamen er 2 pupillen uit voor de B. Casper Haagh begon goed met 2 keer een persoonlijk record. Helaas liepen de laatste 2 onderdelen iets minder dan verwacht waardoor hij dit keer geen podiumplaats behaalde,maar op een mooie vijfde plek eindigde. Jons Ruijken heeft nog wat minder wedstrijdervaring dan de andere pupillen, maar ook hij begon de dag goed. Bij het balwerpen gooide hij een pr. Verspringen en sprinten verliepen super, maar helaas lukte het hoogspringen deze keer niet zo goed. Jons haalde geen podiumplaats, maar is zeker een ervaring rijker, waardoor hij atletiek nog leuker gaat vinden.

We hadden eigenlijk nog een achtste pupil, Eva Nijdam, die zeker een podiumplaats in petto had. Helaas raakte ze de dag voor de wedstrijd geblesseerd en moet ze dus weer een jaar wachten voor ze zich kan meten met de beste Brabantse atleten.

Al met al een super dag, met veel sportief plezier, goede resultaten en prachtig weer.