scorpio header vervolg

Olympische Spelen inspireren ook de Scorpio atleten
Normaal bevindt de atletieksport in de schoolvakantie zich op een laag pitje. Dit jaar echter stond de atletiek in de maand augustus volop in de belangstelling. Tijdens de OS in Londen waren er mooie prestaties te zien. Veel van deze atleten zijn natuurlijk ook begonnen op regionaal en nationaal niveau.

Bij Scorpio is de laatste jaren de lijn ingezet om de prestaties op de baanatletiek te verbeteren en te brengen naar nationaal niveau. Dat lukt niet in een jaar maar vereist een inspanning van een aantal jaren. Een aantal trainers spannen zich daar voor in en met succes. Zowel bij de jongste jeugd, namelijk de pupillen en C/D junioren is het niveau gestegen en ook bij de oudere jeugd en de senioren is de lijn omhoog onmiskenbaar. Deze zomer werden een aantal prestaties geboekt die aangeven dat de aansluiting met de Nederlandse top in een aantal gevallen gehaald is.

Bij de pupillen zijn Femke Kuppens en Stijn Hendriks toonaangevend in Brabant maar zeker ook op de Nederlandse ranglijsten met voor Femke clubrecords op balwerpen, hoog, ver en daardoor ook de meerkamp met 2015 punten en voor Stijn clubrecords op de 40 meter en verspringen en weer de meerkamp met 2256 punten. Sven van der Pas loopt een clubrecord op het nieuwe nummer de 1000 meter hindernisloop en Tia Ackermans verbetert het clubrecord bij de meisjes D op kogelstoten tot 10.84 meter. Dit pakte zij af van Lisa Smit en die hoort momenteel tot de beste werpers van Nederland bij de A meisjes.

Bij de ouderen zijn er de bekende namen Milan Betz met het clubrecord op het kogelstoten met 14.49 meter waarmee hij bij de beste 10 van Nederland komt en Matthijs van der Made bevestigt zijn progressie met een verbetering van zijn eigen record tot 38.32 meter bij het discuswerpen bij de heren. Als laatste kwam Esther Nijdam bij de Dames 35 jaar tot een nieuw record op de 5-kamp met 1927 punten.

Voor de mensen die inspiratie hebben opgedaan door de fantastische prestaties bij de OS in Londen wellicht reden om eens bij Scorpio te komen kijken of de atletieksport iets voor hun is.