scorpio header vervolg

Verslag NK Teams voor onze A-meiden

Afgelopen zondag 9 september hebben de A-junioren meisjes van Scorpio deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap voor teams. Door de goede prestaties op eerdere competitiewedstrijden hebben zij deze unieke prestatie geleverd voor Scorpio en zichzelf. Onder erg goede, misschien wel wat te warme, weersomstandigheden mochten zij in Best meedoen met de beste 12 teams van Nederland. Het ging hierbij dus niet om de beste individuen, maar om de gehele teamprestatie.

Na de officiƫle opening mochten de eerste 3 meiden optreden. Lisa Smit mocht straten met speer, haar minst favoriete werponderdeel. Hierbij was de eerste poging ook gelijk de beste, maar ze was er niet geheel tevreden mee. De afstand was 29,12 meter. Tegelijkertijd was Kirsten van Tilburg bezig met hoogspringen. Ondanks de weinige trainingen van de afgelopen weken, vanwege studie en stage, lukte het haar toch weer om de 1.40 meter te springen. Er was nog wel een goede poging op 1.45 meter, maar dat zat er net niet in.

Tess van den Assem was ondertussen bezig met het verspringen, maar had mede door een af en toe wat  vlagerige wind moeite met de aanloop. Met haar prestatie was ze dan ook niet erg tevreden, omdat ze weet dat ze ruim verder kan springen dan 3.97 meter.

De 100 meter horden werd gelopen door Ivette van Kaathoven. Bij de eerste horde had ze echter wat last van de loopster in de baan naast haar die haar armen wat wild gebruikte en daarmee Ivette net raakte waardoor ze ietwat verstoord was in haar ritme. Desondanks kwam ze toch nog tot 18.08 seconden, waarmee ze toch nog wel een beetje tevreden kon zijn.

De niet geheel fitte Natasha Rafftery kon daarna beginnen met haar pogingen op het kogelstoten. Hier was de eerste worp het beste, 10.41 meter. De warmte en het niet geheel fit zijn zorgden ervoor dat de andere pogingen niet meer beter waren. In de 2e groep mocht Lisa Smit dan proberen het beter te doen dan Natasha. Dit lukte haar ook met een stoot van 12.41, waarmee ze zelf tevreden kon zijn. Het discuswerpen van Lisa leverde later een afstand op van 33.91, waarmee ze ook niet helemaal tevreden was. Het net beginnen met een nieuwe studie en al de bijbehorden introducties e.d. hielpen hier ook niet helemaal aan mee.

Ditzelfde gold ook voor Tess Ackermans. Ook zij kon zichzelf de afgelopen week niet optimaal voorbereiden. Ook zij had bij het verspringen wat moete met de aanloop, maar kwam toch nog tot een afstand van 4.35 meter. Meer problemen had ze met hinkstapspringen. Na 3 ongeldige pogingen lukte het toch nog om de laatste poging geldig te maken en kwam ze tot 9.76 meter. Tussen alle technische nummers door werden ook de loopnummers nog afgewerkt. Op de 100 meter kwam Jolijn Kuipers tot een p.r. van 13.64 seconden, ondanks wat gedoe met haar startblok. Lisa Zopfi kwam tot 14.25 seconden.

De langere sprint, 400 meter, werd door Tess van den Assem gelopen. Na een goede start waren de laatste meters toch nog erg zwaar, zoals dat ook was voor een aantal anderen. De warmte hielp ook niet echt mee om het makkelijker te maken. Ze kwam uiteindelijk tot een tijd van 67.91 seconden.

De middellange afstanden, 800 meter en 1500 meter werden zoals altijd gelopen door Rowan van Dongen. In dit warme weer zeker een hele prestatie om 2 van deze zware afstanden te lopen. Ze was op de 800 meter ingedeeld in de snelste serie, maar kon goed meekomen. De tijd was 2 min 23.47 seconden, wat na haar blessure de snelste tijd was. De 1500 meter begon zwaar voor haar, maar ze herpakte zich halverwege goed en finishte in 5 minuten en 7.15 seconden.

Als sluitstuk was er nog de 4x100 meter. Ivette, Lisa Zopfi, Tess van den Assem en Jolijn finishten na 53.95 seconden.

De meiden vonden het allemaal een leuke dag en een mooie ervaring om een NK op deze manier mee te maken. De meiden waren als achtste het NK binnengekomen en uiteindelijk als negende nu geƫindigd op slecht korte afstand van de nummer 8. Voor volgend jaar hopen we dezelfde prestatie te kunnen leveren en weer te verschijnen op het NK teams.