scorpio header vervolg

Dames van Scorpio knap 6e bij de Promotie/Degradatiewedstrijd in Etten Leur

Een clubrecord voor Sandra Laros-Hofmans op de 3000 meter.

Aan het eind van de seniorencompetitie die uit 3 wedstrijden bestaat mogen de beste 8 ploegen van de 3e divisie vechten met de laatste vier ploegen van de 2e divisie om een plek in de 2e Divisie. Scorpio ging als 8e van de 3e divisie de finale in en werd uiteindelijk mooi 6e van de 12 ploegen.

Het hoogste puntenaantal werd gelijk op het allereerste nummer gepakt. Rowan van Dongen pakte een 2e plaats op de 800 meter in 2.23.29 wat goed was voor 749 punten. Lisa Smit zat daar vlak achter met 721 punten voor een 2e plaats bij het kogelstoten. Lisa had door haar 3 werpnummers wel het grootste aandeel in het totaal van de 7987 punten, slechts 30 punten achter nummer 5.

Ook Tess Ackermans had met 3 onderdelen een belangrijk aandeel, daarbij was zij aangewezen om het onderdeel polsstokspringen voor haar rekening te nemen. Ze begon voortvarend met gelijk over de 1,80 meter te springen, maar helaas was haar techniek nog niet voldoende om de grotere hoogtes te kunnen bedwingen. Natasha Rafftery won haar serie 200 meter overtuigend dankzij een sterk laatste stuk en noteerde een mooie 28.98 seconde.

Het estafetteteam dat al het hele jaar de 4x100 meter loopt, bestaande uit Jolijn Kuipers, Lisa Zopfi, Ivette van Kaathoven en Tess van den Assem liepen deze keer 54.72 sec. wat een 6e plaats opleverde. Hopelijk zal deze zelfde ploeg na een gedegen wintertraining volgend jaar weer de 4x 100 meterploeg kunnen vormen en dan richting de 52 sec. gaan lopen.

Sandra Laros-Hofmans was niet tevreden over haar 4e plaats op de 3000 meter omdat een opspelende oude blessure al snel een hogere loopsnelheid verhinderde en ook de koude regen en wind hielpen niet mee. Toch bleek later dat zij het clubrecord in haar leeftijdsklasse(V40) met 27 seconden had verbeterd. Het oude record was van Loes van Ginneken.

Dit was de laatste van de competitiewedstrijden. Komend weekend kunt u terecht op de atletiekbaan van Scorpio om de Clubkampioenschappen te bekijken. Daar komen alle jeugdleden en senioren in actie om de onderlinge kampioenschappen af te werken. Noviteit daarbij is de speedmeerkamp voor de oudere junioren en senioren. In een uur wordt de tienkamp afgewerkt waar normaal twee dagen over wordt gedaan. Andere meerkampen worden evenredig in tijd aangepast. Deze vorm van meerkampen vereist veel concentratie en inzicht van de deelnemers.

Vanaf 10.00 uur beginnen de pupillen en aan het eind van de middag zijn de senioren aan de beurt.