scorpio header vervolg

Ton Peters overleden op 01-10-2012

Vandaag ontving Scorpio het bericht dat Ton Peters maandag op 70-jarige leeftijd is overleden. Ton Peters was 36 geleden nauw betrokken bij de oprichting van atletiekvereniging Scorpio in Oosterhout. Peters is daar negen jaar bestuurslid geweest, waarvan vier jaar secretaris. Ook was hij 35 jaar lang aanspreekpunt voor de media en verzorgde hij de pr van de vereniging.

Naast zijn inzet bij Scorpio was Peters ook actief bij de Atletiekunie als vaste statisticus. Hij was bovendien tot 2010 de vaste correspondent voor de Atletiekunie bij deelname aan EK's en WK's voor masters. Voor deze inzet ontving hij op 4 december 2009 een Unie Erespeld. Tevens fungeerde hij jarenlang als toegewijd wedstrijdofficial binnen de atletieksport. Ook vervaardigde hij jaarlijks met ‘De baanranglijst aller tijden Nederlandse Masters' waarin voor alle atletiekonderdelen de beste-25-prestaties aller tijden werden opgenomen. Dat deed hij altijd nauwgezet en met groot enthousiasme. Ook droeg hij bij aan artikelen voor Atletiekwereld en Atletiek Magazine. Peters was een man met een duidelijke eigen mening over de atletiek, maar altijd uit op samenwerking en overleg.Zijn andere grote hobby was het spotten van vogels.

In november 2011 werd Ton Peters benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Huismans van Oosterhout.

Bestuur van ATV Scorpio wenst familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.