scorpio header vervolg

Experimenteel kampioenschap bij de A/B junioren en senioren

In de namiddag werd een experiment uitgevoerd met de meerkampen die altijd beslissen over de clubkampioen in de diverse categorieën bij de A/B jeugd en senioren.

De meerkampen werden afgewerkt in een zogenaamde speedmeerkamp. De tienkamp, normaal verdeeld over twee dagen, moest nu afgewerkt worden in één uur. De andere meerkampen werden eveneens in tijd daarop aangepast. Dit betekent dus haasten voor de atleten want de gemiddelde tijd voor een nummer bedraagt dan nog geen 7 minuten en daarbij moeten ze ook nog van schoenen wisselen. Rust is er nauwelijks, dus ze moeten hun inspanningen zorgvuldig verdelen.

De 1500 en 800 meter als afsluiting van de meerkamp is al een martelgang voor de meeste atleten maar na een speedmeerkamp geldt dat nog veel meer, de spieren protesteren hevig en de finish halen is dan het ultieme doel.

Bij het eerste nummer de 100 meter is de vermoeidheid nog niet aanwezig en een drietal lopers kwam daarbij tot 11.6 seconde. Frank en Bart van den Wijngaard en Emile Kragten scoorden deze tijd. Bart knalde pal daarop nog een keer bij het verspringen met 6.54 meter. Als meest geroutineerde meerkamper won hij uiteindelijk makkelijk bij de mannen senioren. Emile Kragten deed het goed op de 400 meter met 55.5 sec. Bij het verspringen bij de dames kwam Esther Nijdam tot 4.98 meter en Tess Ackermans tot 4.53 meter. De beste prestaties van de dag kwamen uiteindelijk op naam van Milan Betz. Hij benaderde bij het kogelstoten zijn clubrecord met een stoot van 14.29 meter maar op discuswerpen haalde hij echt uit met 48.12 meter, ruim een meter verder dan zijn clubrecord en goed voor een vierde plaats op de landelijke bestenlijst.

Velen waren vooraf ongerust of het hun wel zou lukken deze meerkamp in zo’n korte tijd te volbrengen maar achteraf waren velen zeer tevreden met hun prestaties. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue overgoten met limonade voor de jeugd en een biertje voor de senioren.

De lijst met clubkampioenen;
Esther Nijdam V40
Wim van den Wijngaard M50
Bart van den Wijngaard Senioren
Tess Ackermans Meisjes A
Tess van den Assem Meisjes B
Milan Betz Jongens B
Emile Kragten Jongens A