scorpio header vervolg

Clubkampioenschappen bij de jeugd Scorpio een groot succes

Velen pakken de laatste kans op verbetering van hun persoonlijk record. Drie clubrecords sneuvelen.

Ruim 90 pupillen, C/D junioren en VB atleten deden zaterdagochtend mee aan de clubkampioenschappen van Scorpio.

Na een regenbuitje in de ochtend werd het steeds mooier weer. Ook de prestaties werden steeds beter. Er zitten een aantal talentjes bij de jongere jeugd. Uiteraard hoopt de club dat deze talenten blijven doorgroeien zodat later op de belangrijke kampioenschappen de kleuren groen en geel van Scorpio nog steeds te zien blijft. De trainers zijn er klaar voor om deze talenten verder te brengen, binnenkort start weer de volgende cursus om hun vaardigheden op een nog hoger peil te brengen.

Clubrecords werden, alweer, verbroken door Stijn Hendriks JPC op balwerpen en de meerkamp met 38.22 meter en 2263 punten. Femke Kuppens MPB verbeterde het clubrecord op de meerkamp tot 2038 punten. Uiteraard werden beiden ook clubkampioen in hun leeftijdsgroep. Verdere goede prestaties bij Niels Laros die als jongste jongen de 600 meter won in 2m08.4 min, zijn broer Lars deed het op de 1000 meter goed met 3.30.3 min. Eva Nijdam zat dicht achter hem met haar 3.38.0 min.

Bij de oudere jeugd kwam Jeroen Rops tot 10.99 meter bij het kogelstoten en Martijn Eigenraam tot 1.50 meter bij het hoogspringen, Helena Pluimes gooide de discus 23.02 meter ver.

Bij de VB atleten deden maar liefst 13 atleten mee verdeeld in twee groepen. De broertjes Dennis en Stephan van Helvert ontliepen elkaar maar weinig op de meerkamp. Door een goede kogelstoot van 8.01 meter wist Dennis uiteindelijk de meerkamp te winnen. In de andere groep wist Jaron van de Watering door een snelle 40 meter Werner van de Kamp me t 10 punten voor te blijven. Werner stootte wel in zijn groep de kogel het verst met 5.61 meter.

Helaas is er die dag geen foto van deze enthousiaste club gemaakt anders hadden we kunnen laten zien met welk enthousiasme deze atleten hun wedstrijd afwerken.

Voor de clubkampioenen zie de lijst hieronder:
Niels Laros J.Mini              
Anouk van Jeveren M.Mini
Stijn Hendriks JPC
Janneke Kuppens MPC
Casper Haagh JPB
Femke Kuppens MPB
Lars Laros JPA-1e jaars
Julian van Jeveren JPA-2e jaars
Eva Nijdam MPA-1e jaars
Jelena van Oosterhout MPA-2e jaars
Jeroen Rops JD
Tia Ackermans MD
Martijn Eigenraam JC
Julia De Jong MC
Dennis Van Helvert VB-1
Jaron van de Watering VB-2