scorpio header vervolg

Veel Scorpio winnaars bij het Werpfestival van Sprint Breda

Op de prachtige nieuwe baan van A.V. Sprint nabij het Mastbos brak zondag gedurende de dag de zon langzaam door. Daardoor was het prettig toeven op deze nieuwe baan met het prachtige clubhuis.

Ook de prestaties van de Scorpio atleten werden steeds beter. Grote man bij Scorpio was Arno van der Pas die alle drie de werpnummers bij Jongens C waar hij aan deelnam won. Hij begon rustig met kogelstoten waar hij tot 10.85 meter kwam. Hij haalde pas goed uit met het kogelslingeren waar hij het clubrecord Jongens C met bijna 2 meter verbeterde tot 31,34 meter. Later op de dag won hij ook nog met overmacht het discuswerpen met 39,32 meter.


Milan Betz raakte wel zijn clubrecord bij de Jongens C kwijt aan Arno maar pakte dit record nu bij de Junioren B, hij haalde met zijn laatste poging bij het kogelslingeren uit met een worp van 34,51 meter. Tien meter verder dan het oude clubrecord. Milan won ook nog het speerwerpen en het discuswerpen bij de B jongens, bij het kogelstoten werd hij tweede.


Bij de A meisjes stond er nog geen clubrecord bij het kogelslingeren. Natasha Rafftery en Lisa Smit ontliepen elkaar uiteindelijk maar 2 centimeter, maar Natasha zat aan de goede kant van het meetlint en krijgt dus het clubrecord op haar naam met een afstand van 22,45 meter. Lisa won zowel het speerwerpen als het kogelstoten, was niet tevreden over de geleverde prestaties maar had een verhuizing naar Amsterdam als geldig excuus.


Een eerste plaats kwam ook op naam van Bart van den Wijngaard bij het kogelstoten bij de senioren. Op de andere nummers vocht hij met wisselend succes een strijd uit met Enrico van der List, een oude trainingspartner. Een mooie tweede plaats op het speerwerpen achter het grote talent Yannick Maas was er voor Glenn Pols met een goede worp van 35,47 meter, Glenn is weliswaar lid van Atledo in Dongen maar maakt deel uit van de werpploeg van Scorpio.


Bij mannen master deed Cees van Blerck zijn uiterste best om zijn seizoen goed af te sluiten maar de vorm hiervoor was niet aanwezig. Hij werd wel tweede bij het kogelstoten met 9,03 meter.


Het buitenseizoen is nu afgesloten en de blik wordt alweer gericht op het indoor seizoen.

Eind deze maand krijgen de atleten in Dordrecht de laatste kans om hun indoorrecords in hun eigen leeftijdsklasse te verbeteren. Per 1 november gaat een groot deel van de junioren over naar een nieuwe leeftijdsklasse met zwaardere gewichten.